Estetik diş hekimliği, günümüzde bir çok diş hekimliği branşının multidisipliner şekilde çalışarak farklı yöntemler ve materyaller ile kişiye özel bir gülüş dizayn etmesidir. Gülüş tasarımında tek başına dişler değil aynı zamanda diş etlerinin estetiği de önem kazanır. Öncelikli olarak hastanın cerrahi ve ortodontik tedavilere ihtiyacı yoksa, diş eti sağlığı geri kazandırılarak diş etlerinin seviyeleri düzenlenir. Dişlerin renk, pozisyon, boyut ve şekil değişiklikleri; beyazlatma işlemleri, zirkonyum seramik, tam seramik veya lamina veneer seramik uygulamaları ile yeniden düzenlenir. Eksik dişler, mümkünse implant uygulamaları veya köprü tedavileri ile giderilir. Gülüş tasarımında, dişler ve diş etleri kadar dudakların simetrisi, dolgunluğu ve gülüş hattına göre duruşu da önem taşır. Gülüş tasarımı, gerekli ise dudaklara küçük müdehaleler ile tamamlanabilir.
Gülüş estetiği yapılırken ilk önce dişlerin ve diş etlerinin birbirine uyumlu olmasına dikkat edilir. Çünkü gülümseyiş esnasında bu iki bölge uyumlu ve oranlı bir şekilde görülmelidir. Genellikle bayanlarda ön dişler biraz daha uzun olmakta olup buna karşın erkeklerde ise daha homojen bir yapı vardır ve yanaklar burada destekleyici rol üstlenmektedir. Böyle bir duruş daha estetik aynı zamanda da daha sağlıklı bir gülüş anlamına gelir. Gülüş estetiği oluşturulurken kişinin yüz yapısı, ten rengi, gülümseme esnasında dudakların aldığı şekil diş hekimi tarafından kaydedilir. Bütün bu unsurları bir araya getiren hekim ön çalışma ile laboratuvar ortamında kişiye özel diş sıralanış biçimini ve gülümseyiş formunu ortaya çıkarır.
Günümüzde bilgisayar destekli gülüş tasarımı sayesinde tedaviye başlamadan önce daha işlem gerçekleştirilmeden dişlerinizi, yeni gülüşün nasıl olacağı görülebilmektedir. Bu işlem sonrasında kişinin yüz yapısına en uyumlu gülüş dizayn edilerek, hastanın beklentileri ve istekleri de bu süreçte işin içine katılmaktadır.
İletişim Formu