Yirmi Yaş Dişleri
Ağzımızdaki yerlerini yaklaşık olarak yirmili yaşlarda aldıkları için yirmi yaş dişi adını almışlardır. Eğer düzgün bir şekilde sürmüş, ağızda fonksiyona girebilmiş ve çevre dokulara zarar vermiyorsa çekilmesine gerek yoktur. Bazı durumlarda ise diş süremez çene kemiği içerisinde gömülü kalabilir. Böyle bir durumda ileride oluşabilecek problemler göz önüne alınarak dişin çekimine karar verilebilir.
Apikal rezeksiyon
Dişlerin kök uçlarında gelişen iltahapların giderilmesi için, iltihaplı kök ucu ve iltihabın çıkartılması ve yayıldığı çevre dokuların temizlenmesi için tek başına kanal tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda uygulanan bir operasyondur.
Yirmi yaş dişi yarım sürdüyse yine de çekilmeli midir?
Dişin yarım sürmesi burada diş ile diş eti arasında gıda artığı girmesine ve bakterilerin üremesine sebep olur. Bunun sonucunda iltahap gelişir aynı zamanda dişin çürümesine sebep olur.Yan dişe zarar vermesi de sıklıkla görülür. Çekilmesi en uygun çözüm olacaktır.
Gömülü diş çekimlerinden sonra arı olur mu?
Gömülü diş çekimi operasyonlarında dişin etrafından bir miktar kemik kaldırılacağı için ağrı olması normaldir. Diş hekiminizin reçete ettiği ilaçları kullanmanız yeterli olacaktır.
Enfeksiyon olan süt dişi çekilmezse ne olur?
Eğer diş hekiminiz çekilmesine karar vermişse mutlaka çektirilmelidir. İltahap alttaki daimi dişe zarar verebilir.
Çekim sonrası kanama ne kadar devam eder?
Çekim sonrası kanama sızıntı şeklinde 24 saat kadar devam edebilir. Daha fazla ya da uzun süre kanamanız olursa diş hekiminize başvurmalısınız.
Apikal rezeksiyon kanal tedavisi yapılmayan dişe yapılabilir mi?
Apikal rezeksiyon kanal tedavisine yardımcı olarak, tek başına kanal tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda uygulanır.
İletişim Formu